Klubnyheder

Tacklinger og skulderskub er nu tilladt fra og med i morgen torsdag, den 14. maj.

14. maj 2020, 19.27

I morgen bliver en god dag for de, der holder af fodboldspillet både i ASA-Fodbold og alle andre steder. I aften onsdag er det offentliggjort fra DBU, at Kulturministeriet og DIF nu har offentliggjort nye retningslinjer, når det kommer til udendørs idræts- og foreningsliv. Det betyder, at afstanden på to meter mellem landets fodboldspillere ikke længere er nødvendig under selve træningen.


Derudover frarådes det ikke længere at heade og bruge hænderne ved indkast, men anbefales nu at begrænse brugen. Alt sammen under forudsætning af, at alle øvrige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det er også fortsat meget vigtigt, at forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer overholdes under fodboldtræningen.


Ud af vores mange Corona-regler, der er sammenfattet i ASA’s egen lille Corona-protokol, skal vi bemærke, at det kun er én af reglerne, der nu ændres nemlig det, der i punkt 7 hed: Under træning skal holdes 2. meters afstand, bolden må ikke røres med hoved, bryst eller hænder. Ophævelsen af denne regel betyder dog rigtig meget for alle klubbens spillere og trænere. NU får vi mulighed for at spille rigtig fodbold mod to mål – men selvfølgelig kun i mindre grupper på max. 5 mod 5.


I respekt for henstillingen om at begrænse berøring med hoved, bryst og hænder vil jeg henstille til alle om ikke at bygge spil og øvelser op omkring indlæg til målfeltet eller lignende, og på samme måde undlade indkast og i stedet starte spillet fra sidelinjen med foden, når bolden har været ude af spil.


Vi kan nu heldigvis igen få lov at spille mere rigtig fodbold, mens vi fortsat passer på hinanden og husker håndspritten og tæller til 10.


På vegne af ASA-Fodbold

Niels Jørgen Pedersen

Formand

Klubnyheder