Klubnyheder

Delvis genåbning af udendørs faciliteter omfatter desværre IKKE fodbold.

22. april 2020, 14.46

Nogle af jer er måske bekendt med udmeldingen fra Aarhus Kommunes afdeling for Sport og Fritid i går aftes vedr. delvis åbning af visse udendørsfaciliteter. Her har mange måske tænkt og håbet, at det også vil omfatte fodbold, hvilket ikke er tilfældet og endnu langt fra tilfældet.

Åbningen gælder alene mindre udendørsaktiviteter uden direkte kropskontakt eks. mindre grupper i forbindelse med spejdere, tennis, atletik, cykelbanen m.v. Fodbold og andre kontaktsportsgrene falder desværre på ingen måde ind under de retningslinjer, Sundhedsmyndighederne og Aarhus kommune arbejder ud fra. Det står også klart, at for de aktiviteter, der får lov at starte i det små, da er fravær af kropskontakt fortsat i højeste fokus for at hindre ny smittespredning af den forbistrede Corona-virus. Det hedder derfor i kommunens retningslinjer: ”Aarhus Kommunes omklædningsfaciliteter, klubhuse og toiletter vil fortsat være lukkede og kan ikke benyttes”.

Vi må desværre med tungt sind fortsat afholde os fra fodboldrelaterede aktiviteter i ASA-Fodbold og på Frederiksbjerg Idrætsanlæg et stykke tid endnu. Vi skal selvfølgelig følge både Sundhedsmyndighedernes og Aarhus Kommunes regler - samt ikke mindst følge vores egen hovedorganisation DBU’s retningslinjer. I en nyhedsmail fra DBU-Jylland i går, den 21. april, forklarer Bent Clausen, formand i DBU-Jylland på vegne af hele DBU’s Bredekomité tingene sådan:

Folkesundheden står fortsat over fodbolden. Vi kan ikke lægge ansvaret for at administrere, at der ikke er mere end 10 personer samlet på en fodboldbane, og at spillere ikke kommer til at have kropskontakt under en eventuel aktivitet over på de overvejende frivillige ledere i fodboldklubberne. Desuden er langt hovedparten af fodboldbanerne i Danmark kommunale anlæg, som for tiden er lukkede” udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddekomité, og fortsætter:

”DBU Bredde og lokalunionerne står klar med at iværksætte aktiviteter, så snart myndighederne åbner op for, at alle de mange medlemmer i klubberne kan komme i gang med alle de fodboldaktiviteter, som vi alle savner.”

Vi er, ligesom Bent Clausen udtrykker det, også i ASA klar til at gå i gang med de fodboldaktiviteter, vi alle savner, men først når der er sagt OK for det fra myndighederne og vores egen hovedorganisation.

Pas godt jer selv og især jeres ældre pårørende, nyd solen, sørg for at få lidt motion, sådan at fysikken er på plads, når vi engang får lov at genoptage fodboldsaktiviteterne.

På vegne af ASA-Fodbold

Niels Jørgen Pedersen

Formand

Klubnyheder