Klubnyheder

ASA i fælles indsats for en styrket talentudvikling

30. september 2015, 14.39Otte Aarhus-klubber og AGF Talentsamarbejde samler 2500 ungdomsfodboldspillere til en mere struktureret talentudvikling i Talentcenter Aarhus.


BMI, TMG, AIA-Tranbjerg, Viby IF, ASA, Stautruo IF, Kolt Hasselager IF Fodbold og Lyseng IF har i samarbejde med AGF Talentsamarbejde besluttet at etablere Talentcenter Aarhus med virkning fra efterårssæsonen 2014.


Talentcenter-strategien er udarbejdet af AGF Talentsamarbejdes ledelse og advisory board, der består af repræsentanter fra AGF's 62 samarbejdsklubber. De regionale centre har til formål dels at udvikle klubbernes mest talentfulde fodboldspillere i aldersgruppen 12-14 år, dels at styrke trænerkompetencerne og vidensdelingen på tværs af klubberne. I målgruppen for Talentcenter Aarhus vil der være cirka 300 fodboldspillere.


Rasmus Stenild, leder af AGF Talentsamarbejde, ser spændende perspektiver for den fælles indsats på talentområdet.


- Der blæser nye vinde over talentudvikling i byen, og med Talentcenter Aarhus når vi endnu en milepæl. Klubberne, der bakker op om Talentcenter Aarhus, har i alt cirka 2500 ungdomsspillere, så vi får en helt unik platform for talentudvikling. En platform med dygtige trænere og et ekstra tilbud til klubbernes bedste 12-14 årige spillere.


- Vores mål med talentcenteret er at tilbyde talentfulde spillere med lyst, energi og motivation endnu en mulighed for at dygtiggøre og udvikle sig. I talentcenteret er der mulighed for yderligere kvalitetstræning, som koordineres mellem AGF Elite/AGF Talentsamarbejde og talentcenterets trænere, siger Rasmus Stenild, leder af AGF Talentsamarbejde.


Troels Gade, formand AGF's talentsamarbejdets advisory board, fremhæver den synergieffekt, den fælles indsats i talentcentret vil få i alle klubberne.


- Vi ønsker også at fastholde, videreudvikle og motivere de øvrige ungdomsspillere og trænere i samarbejdsklubberne. Udnyttelsen af potentialet i talentudviklingen er ikke kun til gavn for AGF, men skal også give et samlet kvalitetsløft i talentcenterets samarbejdsklubber. Den fælles indsats vil bidrage til, at vi på alle niveauer får bedre ungdomsfodboldspillere og - trænere i Aarhus, udtaler Troels Gade.


Til at varetage træningen i Talentcenter Aarhus er AGF Talentsamarbejde i færd med at rekruttere et korps af kompetente, ambitiøse trænere.


- Med så mange talentfulde spillere samlet i Talentcenter Aarhus forventer vi at kunne tiltrække nogle af de dygtigste ungdomstrænere. Trænere, som har ambitioner med deres fodboldtræning. Trænere, som har dokumenterbare resultater og eventuelt har et højere uddannelsesniveau fra DBU. Grundstammen af trænere vil komme fra klubberne, som er involveret i Talentcenter Aarhus og AGF Talentsamarbejde, siger Rasmus Stenild, som står for rekrutteringen af trænerne til Talentcenter Aarhus.


Se mere...